Este deja binecunoscut faptul ca romanii au o minte stralucitoare, iar tehnologia nu ii sperie, mai ales cand este vorba de provocarile ultimelor gadget-uri aparute in lume. Descopera cum au reusit romanii sa devanseze marii producatori mondiali, lansand produse concurente pentru iPad, Blackberry sau e-reader.
  • Un competitor direct pentru Kindle de la Amazon, este e-reader-ul romanesc de la Evolio, produs de romanii de la Televoice. Dispozitivul are dimensiunile de 18 centimetri pe 13 centimetri, cantareste doar 228 grame si poate stoca in memoria interna de 2GB pana la 4.000 de carti. Mai mult, suporta pana la 10 GB de memorie, scrie MEDIAFAX. La cel.ro de exemplu, dispozitivul costa 639 de lei.
  • Un alt e-reader de pe piata autohtona este iRiver Story, produs care este importat de anul trecut de catre cei de la Skin Romania. Pretul? 699 de lei la eMAG.
  • Una din senzatiile IT la nivel mondial a fost lansarea tabletei iPad. Insa cum se stie romanii sunt investivi si au gasit si in acest caz o alternativa "made in Romania" . Astfel, in acesta luna a intrat in scena tableta brasovenilor de la Allview. Cu ea poti sa-ti verifici mailul, dar sa si citesti o carte electronica. Pretul? Circa 200 de euro.
  • Inventivitatea producatorilor Allview nu se opreste aici. Desi compania a vandut la inceput electronice, in ultimii ani s-a specializat pe comercializarea de telefoane cu 2 SIM-uri, speciale pentru cei care au doua abonamente de telefon, insa nu vor sa aiba grija a doua aparate. Iar daca treaba mergea atat de bine, acum au scos pe piata si un Blackberry, scrie incont. Aparatul este compatibil 3G si are Wi-Fi. Cu o grosime de numai 8.5 mm, S3 Lite este prevazut cu camera de 1.3 MP, tehnologia Java, Radio FM, player Audio si Video sisuporta un card extern de pana la 2 GB.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.