Apple cumpara Facebook iar aurul depaseste 1.800 de dolari pe uncie. Acestea sunt doar cateva dintre prognozele pentru 2011, pe care banca daneza Saxo Bank le lanseaza la sfarsitul acestui an.
La finalul fiecarui an, banca daneza Saxo Bank lanseaza o serie de estimari cu o sansa redusa de materializare, dar cu o mare putere de influenta, care ar schimba multe lucruri in piete. Prognozele sunt denumite, asa zisele, “lebede negre”. (nr: the back swan).

Una dintre "lebedele negre" ale noului an ar putea fi Facebook, care ar putea fi cumparat de catre Apple, mai ales ca Steve Jobs s-a aratat interesat de un parteneriat cu site-ul de socializare, scrie businessinsider.com

O alta predictie aparent ireala a Saxo Bank spune ca petrolul s-ar putea scumpi la peste 100 de dolari pe baril in prima jumatate a anului si ulterior, in a doua jumatate din 2011, pretul s-ar putea corecta cu o treime.

Despre pretul gazelor naturale, Saxo Bank anticipeaza ca ar putea creste cu 50% in 2011, dupa ce in anii precedenti, productia a fost peste cerere.

In ceea ce priveste evolutia valorii metalelor pretioase, aurul ar putea atinge pretul de 1.800 de dolari pe uncie, in contextul in care razboiul valutar se inteteste la nivel global. Pe latura burselor, lebedele negre ale Saxo Bank spun ca indicele S&P 500 (n.r: S&P 500 este un indice bursier care contine 500 de companii publice mari, majoritatea americane. Indicele este realizat de compania Standard & Poor's) poate atinge un maxim istoric, adica s-ar apropia de 1.600 de puncte, iar indicele bursei rusesti RTS s-ar putea dubla, pe fondul cresterii pretului la petrol.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.