Anastasia Soare a parasit Romania comunista pentru a incepe o noua viata in tara tuturor posibilitatilor. Astazi, la 21 de ani de la momentul plecarii, ea conduce afaceri in industria frumusetii, a caror cifra de afaceri depaseste opt cifre, iar saloanele ei de infrumusetare atrag de ani buni cele mai cunoscute vedete de la Hollywood.

Afla dintr-un interviu acordat Wall-Street.ro cele mai grele momente ale traseului sau profesional si ce sfaturi are pentru antreprenorii romani.

Anastasia Soare, supranumita „regina sprancenelor” la Hollywood, a plecat in Statele Unite in anul 1989, cu cateva luni inainte de Revolutie. La varsta de 30 de ani incepea lupta cu supravietuirea intr-o tara complet diferita de Romania comunista, unde nu stia limba si nici principiile de business specifice capitalismului. A inceput prin a lucra ca si cosmeticiana intr-un salon de infrumusetare, unde s-a specializat pe pensarea sprancenelor, avand avantajul faptului ca este absolventa a unei facultati de arhitectura si stapaneste concepte de desen si proportii. In 1996 si-a deschis primul salon in Beverly Hills, unde si azi ii trec pragul vedete precum Madonna, Naomi Campbell sau Jennifer Lopez, dupa care a urmat lansarea pe piata a liniei de cosmetice speciale pentru ingrijirea sprancenelor, iar astazi numele ei este cunoscut de la Hollywood pana in Japonia. Recent si-a deschis un salon si in Romania, primul de pe continentul european.

Anastasia Soare considera ca reteta succesului sau in afaceri in Statele Unite tine in primul rand de faptul ca a descoperit o nisa in piata de cosmetica. „La momentul acela, pensarea sprancenelor nu era un serviciu foarte cautat in saloanele americane de frumusete, ceea ce mi s-a parut foarte ciudat in comparatie cu Romania, iar datorita tehnicii pe care eu o folosesc in determinarea formei sprancenei, acest serviciu a devenit din ce in ce mai cautat”.

A urmat apoi crearea liniei de cosmetice pentru sprancene din cauza ca nu gasea produsele de care avea nevoie si, chiar daca in industria de frumusete din Statele Unite se cheltuiesc miliarde de dolari, la acel moment nu exista o tehnica specifica de pensare a sprancenelor bazata pe trasaturile fiecarei fete. „Am creat o tehnica revolutionara de a da forma sprancenelor bazata pe proportia de aur. Astfel, pensarea sprancenelor a devenit o arta, la fel ca si machiajul”.

Citeste si:
Canon ocupă locul cinci în topul companiilor care au obţinut cele...
Canon ocupă locul cinci în...

Desi din punct de vedere cronologic acestia au fost pasii pe care i-a urmat, ea marturiseste ca cel mai important este sa “vezi” sansele si optiunile care ti se ofera in viata si sa nu-ti fie frica sa te imbarci in aceasta aventura.

Citeste integral povestea romancei care a devenit regina sprancenelor in SUA pe wall-street.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.