Posesorii de masini second hand sunt mai multumiti de raportul calitate pret decat cei care detin un autovehicul nou, reiese din Analiza Pietei Auto 2010, studiul anual realizat de platforma online Auto.ro si compania de cercetare de piata Daedalus Millward Brown.

Conform studiului, proprietarii de masini rulate le-au acordat nota 5.13 pentru raportul calitate-pret, pe o scala de la 1 la 7, in timp ce masinile noi au obtinut doar nota 4.89 de la posesorii lor, scrie MEDIAFAX.

Studiul a fost realizat in perioada ianuarie-octombrie 2010 pe un esantion de 13 751 respondenti cu varsta mai mare de 18 ani si care conduc un autoturism. Metoda de cercetare folosita a fost sondajul online.

Si la capitolul „satisfactie in general” masinile second hand au fost mai bine punctate, obtinand scorul de 5.38, fata de 5.36, nota acordata autovehiculelor noi.

In clasamentul celor mai satisfacatoare marci conduce BMW cu 64.1%, urmat de Audi, 61.5%. Pe locul 3 se afla Skoda cu 60.5%, urmata de Mercedes, 59.7% si Volkswagen, 54.5%.

Clasamentul se schimba la capitolul „intentie generala de cumparare” unde conduce Volkswagen cu 19.3%, urmat de Opel, 14.7% si BMW 11.9%.

„Analiza Pietei Auto 2010” este al doilea raport anual dezvoltat de Auto.ro in parteneriat cu Daedalus Millward Brown.

Acest studiu isi propune sa prezinte o imagine relevanta a pietei de masini noi si second hand din Romania si sa analizeze modul de achizitie, intentiile si gradul de multumire ale romanilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.