Presedintele Traian Basescu a atras atentia, luni, ca exista "riscul de a rata si de a impinge tara intr-un derapaj", daca nu sunt adoptate legile ce reprezinta conditionalitati pentru acordarea urmatoarei transe de la FMI, al carui board se reuneste in 7 ianuarie 2011.

"Va multumesc ca ati dat curs invitatiei de a ne mai intalni o data inainte de incheierea anului. Sper ca solutia alternativa pe care am propus-o partidelor de stanga, partidelor din opozitie, sa gaseasca ecou si sa vina la ora 17.00, avand in vedere ca, datorita jocului politic, suntem sub riscul de a rata, de a impinge tara intr-un derapaj, in cazul in care nu reusim sa trecem legile care constituie conditionalitati pentru transa ce urmeaza sa o incasam in ianuarie", a declarat presedintele Basescu, citat de MEDIAFAX.

El a adaugat ca board-ul FMI se reuneste pe 7 ianuarie 2011.

"Neindeplinirea tuturor conditiilor arunca tara intr-o zona de lipsa de credibilitate. Cred ca acesta trebuie sa fie primul comandament al acestor discutii: perspectiva anului 2011 in varianta succesului, dar si in posibilul esec de a de a indeplini conditionalitatile din acordul cu FMI si cu UE. Vreau sa stiti foarte clar: am semnale indiscutabile ca nimeni nu va tolera o intrare in zona gri a capacitatii Romaniei de a-si respecta angajamentele si de a merge pe drumul consolidarii fiscale pe care a pornit", a mai spus seful statului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.