Investitiile in economia nationala au scazut cu 14,2% in trimestrul trei, dupa ce a fost inregistrata o reducere cu 23,1% la lucrarile de constructii noi si de peste 9% la utilaje, inclusiv mijloace de transport, arata datele Institutului National de Statistica (INS).

In termeni nominali, investitiile au insumat 14,13 miliarde de lei in perioada iulie-septembrie, din care aproape jumatate au fost alocate lucrarilor de constructii noi, scrie MEDIAFAX.

La categoria alte cheltuieli a fost raportata o crestere a investitiilor de 10,8%, la 1,57 miliarde de lei.

In primele noua luni ale anului, investitiile in lucrari de constructii noi au insumat 19,11 miliarde de lei reprezentand 52,3% din total, fata de 54,5% in perioada perioada similara a anului precedent. Investitiile in utilaje si mijloace de transport au insumat 13,89 miliarde de lei reprezentand 38% din total.

Ramurile in care s-a realizat un volum mai mare de investitii au fost industria (42.3%) si comert/servicii (37,3%). Ponderea in total a investitiilor in constructii a fost de 14,3%, iar in agricutura de 3,9%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.