Alte trei societati de asigurare au notificat Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) cu privire la tarifele de prima RCA pentru 2011 si reducerile pe care le vor acorda asiguratilor la aceste tarife conform criteriilor proprii, a anuntat comisia.

Dupa aplicarea reducerilor proprii, si care, cumulate, pot fi de maximum 25% din tariful de baza, societatile de asigurare au obligatia de a aplica si sistemul bonus-malus, scrie Wall-Street.

In acest fel, soferii care vor incheia asigurarea in 2011 pe un an de zile si nu au provocat accidente doi ani consecutivi, adica nici in 2009, dar nici in 2010, vor beneficia de un bonus de 20% (reducere a valorii primei care a rezultat dupa aplicarea de catre asigurator a propriilor reduceri).

Pana in prezent, 7 societati de asigurare au notificat CSA cu privire la tarifele de prima stabilite pentru 2011 aferente asigurarilor obligatorii RCA si criteriile proprii de corectie a acestora, acestea detinand peste 50% din piata asigurarilor RCA.

Din analiza tarifelor notificate pana in prezent de 7 societati de asigurare rezulta faptul ca, in cazul gamei medii de asigurati persoane fizice, primele pe care asiguratii le vor achita in 2011 vor fi mai mici decat in 2010 in cele mai multe cazuri. Aceasta se explica nu doar prin aplicarea sistemului bonus-malus, ci si prin faptul ca societatile si-au propus sa acorde reduceri in functie si de alte criterii decat cele utilizate pana acum”, a declarat directorul general al Directiei Generale Asigurari Obligatorii din cadrul CSA, Mona Cucu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.