Comisia Europeana (CE) a deschis o ancheta formala axata pe afacerile de cautare pe Internet si publicitate ale Google, potrivit Wall Street Journal.

Ancheta incearca sa stabileasca daca Google manipuleaza rezultatele cautarilor pentru a defavoriza furnizorii concurenti de servicii Web, precum unelte de comparare a preturilor. CE investigheaza, de asemenea, daca Google restrictioneaza publicitatea expusa pe paginile operatorilor care utilizeaza unele din serviciile sale, informeaza MEDIAFAX.

Compania americana, care controleaza 80% din piata europeana a cautarilor pe Internet, a anuntat in februarie ca CE analizeaza plangerile formulate impotriva sa de mai multi furnizori mici de servicii Web.

Google a indicat saptamana trecuta ca nu a lovit intentionat serviciile concurente. Compania modifica regulat formulele de cautare care clasifica site-urile, pentru a face rezultatele mai relevante si a lupta contra spammerilor.

Wall Street Journal apreciaza ca luarea unei concluzii in cazul Google ar putea dura cativa ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.