Seful Directiei Exploatare de la RATB, Gheorghe Aron, si directorul de Exploatare Transport Electric, Niculae Voinea, au fost suspendati din functii si vor fi cercetati disciplinar, dupa ce, miercuri dimineata, circulatia tramvaielor pe linia 41 a fost blocata mai multe ore.

Gheorghe Aron si Niculae Voinea au fost suspendati din functii de catre directorul general al Regiei Autonome de Transport Bucuresti, Adrian Crit, acestia urmand sa fie cercetati disciplinar in urma blocarii circulatiei tramvaielor pe linia 41, potrivit purtatorului de cuvant al RATB, Brandusa Raeceanu.

Cei doi directori au fost suspendati din functii pentru ca nu au luat masuri in conformitate cu prevederile Planului de Deszapezire din iarna 2010-2011, nu au luat in considerare avertizarile transmise marti de directorul general al RATB si conditiile meteo si nu au intervenit pentru deblocarea situatiei pe linia tramvaielor 41, se arata intr-un comunicat al RATB.

Totodata, cei doi vor fi cercetati disciplinar pentru ca, dupa blocarea circulatiei pe linia 41, nu au suplimentat numarul autobuzelor pentru preluarea calatorilor care merg pe aceasta ruta si nu au introdus in circulatie alte tipuri de tramvaie care ar fi putut sa circule pe linia 41 in conditii de iarna, informeaza MEDIAFAX.

Atributiile celor doi directori au fost preluate de sefi de serviciu.

"Se impune de urgenta reluarea circulatiei pe linia 41, inclusiv pe perioada noptii", se mai arata in comunicatul RATB.

Linia 41, care face legatura intre cartierul Ghencea si Casa Presei Libere, este una dintre cele mai circulate rute din Capitala.

Circulatia tramvaielor pe linia 41 a fost blocata, miercuri, incepand de la primele ore ale dimineatii, din cauza ghetii depuse pe firul de contact.

Potrivit purtatorului de cuvant al RATB, Brandusa Raeceanu, 28 de tramvaie ale linie 41 au fost blocate pe traseu, in zona Podului Ciurel.

Echipele RATB au mers in zona pentru a dezgheta firele electrice, actiunea continuand si la aceasta ora.

Directorul general al RATB, Adrian Crit, a declarat ca a fost la fata locului pentru a vedea ce s-a intamplat, iar persoanele care nu si-au indeplinit sarcinile de serviciu si nu au asigurat continuitatea tramvaielor pe aceasta linie vor fi sanctionate.

La ora transmiterii acestei stiri, circulatia pe linia 41 mai este blocata in zona Parcului Moghioros.

Citeste si:
Ce i-a cerut Gabriela Firea lui Marcel Ciolacu pentru a-și da...
Ce i-a cerut Gabriela Firea...

Pentru preluarea calatorilor a fost introdusa linia naveta de autobuze 641.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.