Intre 4 si 5 decembrie are loc, la Bucuresti, cea de-a cincea editie din Romania a Targului International de Cariere Medicale si Farmaceutice, in cadrul caruia sunt puse la bataie peste 4.000 de posturi vacante in Europa.

Posturile disponibile sunt atat permanente (contracte pe perioada nedeterminata), dar si temporare, numarul lor fiind de 4.000-5.000.

Salariile si pachetele salariale oferite personalului medical din Romania difera de la o tara la alta. Pentru medicii cu experienta, cele mai mici salarii in cadrul targului sunt cuprinse intre 80.000 si 120.000 de euro pe an, pentru posturi in Germania, Danemarca, Norvegia si Suedia. In Irlanda si Marea Britanie, un medic poate sa ajunga si la 200.000 de euro pe an.

"Motivatia medicilor de a plecad in tara este influentata de reducerile salariale suferite in ultima perioada de catre personalul medical, lipsa dotarilor si a conditiilor optime de munca in unitatile sanitare, subfinantarea sistemului sanitar si dorinta de a incepe o cariera medicala cu posibilitati salariale de aproximativ 10 ori mai mari", se precizeaza in comunicatul de presa emis de Houston NPA, partenerul in Romania al MedaPharmCareer.com, organizatorul targului, conform Wall-Street.

La aceasta editie din Bucuresti, vor fi prezente cu oferte de munca in afara Romaniei agentii de recrutare la nivel european precum ID Medical, Helvetia Medicum, Triple West Medical, PERMEDEX Consulting GmbH, NES Healthcare, MediCarrera, EGV Recruiting, PARAGONA, IMS Recruitment, CES Locums, WorkInDenmark.dk, HCL International, EU Health Staff, Victor Wolf Ltd. - Nursing Recruitment, Anne Services, Medic Services France, Global Medics.

Targul va avea loc la hotelul Rin Grand Hotel din strada Vitan-Barzesti, numarul 7D, Bucuresti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.