Luni, 29 noiembrie, se asteapta sa fie cea mai aglomerata zi din an, in Europa, pentru cumparaturile pe Internet, potrivit unei analize facute de Visa Europe.

Compania de plati estimeaza ca 460 milioane euro vor fi cheltuiti online de posesorii de carduri Visa, si peste 70% din aceste tranzactii vor fi realizate pe carduri Visa de debit, relateaza Wall-Street.

Cumparatorii vor cheltui, in medie, 319.000 euro pe minut sau peste 5.000 euro pe secunda, pe parcursul intregii zilei, iar momentul de varf se estimeaza ca va avea loc la ora pranzului, in intervalul cuprins intre 13:00 si 14:00
. Un al doilea moment de varf este asteptat in jurul orei 19:00, cand cumparatorii intra pe Internet dupa ce se intorc acasa de la serviciu.

Astfel, Visa Europe se asteapta sa proceseze peste 6,6 milioane de tranzactii in Europa, doar in aceasta zi, sau 4.500 de tranzactii pe minut, pe masura ce tot mai multi consumatori apeleaza la Internet pentru cumparaturile de Craciun.

“Cumparaturile online fac parte acum, in mod firesc, din rutina de cumparaturi de cadouri si sunt un element cheie in strategia de vanzari a comerciantilor in perioada Craciunului. Combinatia dintre ziua incasarii salariilor si timpul de livrare luat in calcul se estimeaza ca va genera o zi record pentru cumparaturile pe Internet”, declara Steve Perry, director comercial al Visa Europe.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.