Ordonatorii de credite vor primi mai putini bani de la buget in 2011, atat fata de executia preliminata pentru acest an, cat si comparativ cu bugetul initial pentru 2010, rectificat de doua ori, cu exceptia ministerelor Muncii, Agriculturii, Mediului, Finantelor, Dezvoltarii si Transporturilor.

Cea mai drastica scadere va fi operata la Ministerul Sanatatii, unde alocatia bugetara scade cu aproape 40% fata de executia preliminata din acest an, de la 7,14 miliarde lei la 4,4 miliarde lei, potrivit datelor din proiectul de buget pentru 2011.

Ministerul Aparrarii Nationale va primi 4,7 miliarde lei
, cu 30% mai putin comparativ cu suma de 6,7 miliarde de lei estimata pentru 2010. De mai putini bani var beneficia si Ministerul Afacerilor Externe dupa ce Executivul a redus alocatia bugetara de la 808 milioane lei la 530 milioane lei.

Guvernul a decis sa reduca semnificativ fondurile si pentru Ministerul Administratiei si Internelor, institutia urmand sa incaseze 9 miliarde de lei de la buget, in scadere cu 14%. Pentru acest an, cheltuielile MAI sunt anticipate la 10,5 miliarde lei.

De asemenea, au fost reduse bugetele SRI (de la 1,17 miliarde lei la 907 milioane lei) si SIE (de la 188 la 175 milioane de lei). In schimb, bugetul SPP urca usor, de la 119,5 milioane lei la 123 milioane lei.

Citeste articolul integral pe Wall-Street.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.