Angajamentul Ungariei de a reduce deficitul bugetar sub 3% din PIB este binevenit, dar trebuie implementate reforme structurale pentru a mentine deficitul scazut, a declarat Iryna Ivaschenko, seful misiunii Fondului Monetar International la Budapesta, transmite MTI.

Reprezentantul FMI a apreciat ca eforturile structurale lipsesc din buget, iar reformele sunt necesare in anumite zone, cum ar fi transportul public, asistenta sociala si administratia publica, scrie AGERPRES.

Taxele introduse recent de executivul maghiar afecteaza in principal investitorii straini, desi tara are mare nevoie de investitii straine, a avertizat Iryna Ivaschenko. Ea a adaugat ca FMI se asteapta ca anul viitor economia Ungariei sa inregistreze o crestere de 2,5-2,75%.

Parlamentarii de la Budapesta au aprobat recent o lege conform careia companiile din energie, telecomunicatii si retail vor plati, temporar, o taxa speciala, dar li se permite sa deduca aceasta taxa din impozitul pe venit.

Cu 294 de voturi pentru, 44 impotriva si 12 abtineri, parlamentarii au aprobat planurile prim-ministrului Viktor Orban destinate strangerii a 582 milioane euro anual in decursul a trei ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.