Conducerea retelei de socializare cu peste jumatate de miliard de utilizatori a anuntat ca va lansa in cateva luni serviciul Messages, prin care va oferi si e-mail (@facebook.com), alaturi de instant messaging ori SMS-uri, scrie cotidianul britanic Financial Times.

Desi Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, afirma ca e-mailul este doar o parte a acestui serviciu si nu principala caracteristica, prin Messages, reteaua de socializare devine un competitor tot mai important pentru Microsoft, Yahoo si Google in contextul in care, cel putin in SUA, utilizatorii deja petrec mai mult timp pe Facebook decat pe orice alt site.

“Acest serviciu nu va omori e-mailul. Acesta este un sistem de mesaje care include si e-mail. Nu ne asteptam ca maine oamenii sa se scoale si sa isi inchida adresa de e-mail pe care o au acum”, a afirmat Zuckerberg, aseara la San Francisco. Serviciul de e-mail va putea fi folosit si de persoanele care nu utilizeaza platforma de socializare.

El a adaugat ca mai mult de 350 de milioane dintre cei peste 500 de milioane de utilizatori ai Facebook trimit si primesc zilnic aproximativ 4 miliarde de mesaje prin intermediul retelei. Comparativ, Windows Live Mail (Microsoft) are 364 de milioane de utilizatori, Yahoo!Mail aproximativ 303 milioane de utilizatori, iar Gmail 171 de milioane de conturi.

Mai multe despre serviciul de e-mail pe care Facebook intentioneaza sa-l lanseze, cititi pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.