Radu Moraru a declarat astazi ca in cateva zile va parasi postul B1, unde realizeaza emisiunea "Nasul", insa va ramane actionar la televiziunile B1 si Vox News si se va implica in proiectul televiziunii generaliste pe care compania RCS&RDS intentioneaza sa o lanseze.

  • Radu Moraru a moderat talk-show-ul "Nasul" de pe postul B1 timp de peste zece ani

"Este o chestiune de zile, nu ne-am hotarat, pentru ca eu si Bobby Paunescu am fost plecati", a spus Radu Moraru, confirmand informatiile care circula de cateva zile pe mai multe bloguri. Acesta a precizat ca ramane in continuare prieten cu omul de afaceri Bobby Paunescu, cel care patroneaza postul generalist B1 si televiziunea de stiri Vox News, relateaza MEDIAFAX.

"Suntem in continuare prieteni, dar fiecare merge pe drumul lui. El s-a implicat puternic in industria filmului, are un proiect cu un buget urias, cat bugetul unei televiziuni. Eu am gasit energie sa mai iau un proiect in brate, este un proiect foarte frumos (...) Am luat-o de la capat de atatea ori. E doar o alta provocare"
, a spus Radu Moraru.
  • Radu Moraru, actionar la B1 TV

Totusi, Radu Moraru a precizat ca va ramane actionar majoritar, cu circa 60% din actiuni, la Vox News si actionar minoritar la B1. In ceea ce priveste televiziunea generalista pe care RCS&RDS intentioneaza sa o lanseze, Radu Moraru a spus ca este vorba de un proiect pe care l-a preluat din mers: "Vom incerca sa-l lansam cat de repede. Este si o chestiune de prietenie, ma stiu cu cei de acolo de 20 de ani, am fost si parte a aceluiasi proiect".

Bobby Paunescu nu a putut fi contactat pana la momentul difuzarii acestei stiri.

Operatorul RCS&RDS este unul dintre cei mai mari jucatori locali pe piata de telecomunicatii si este prezent pe mai multe piete din Europa Centrala si de Est, cu servicii TV si de telefonie si date. Pana in prezent, compania nu a solicitat Consiliului National al Audiovizualului (CNA) o licenta audiovizuala pentru lansarea unei televiziuni generaliste.

Pe de alta parte, RCS&RDS detine licente pentru posturile Digi TV Info, Digi Sport si DIGI Film, dar si 50% din actiunile societatii Music Channel SRL, care opereaza televiziunea muzicala Music Channel. Ceilalti actionari ai Music Channel SRL sunt Francesco Giovanni Mario (45%) si Magureanu-Poptean George (5%).

Televiziunea generalista B1
a fost lansata in decembrie 2001, ca post local pentru Bucuresti. In 2004, News Corporation, compania media fondata de Rupert Murdoch, a achizitionat 12,5% din pachetul de actiuni al postului, potrivit site-ului televiziunii. Potrivit site-ului CNA, detinatoarea licentei audiovizuale a postului B1 este societatea News Television (Romania) SRL, al carei asociat unic este News TV Romania BV (Olanda). Actionarii News TV Romania BV sunt Ismar International NV (Antilele Olandeze - companie cu actiuni la purtator) - 87,5% si News Romania Inc (SUA) - 12,5%. Actionar unic al News Romania Inc este News Corporation Ltd., o companie listata la bursa New York.

Citeste si:
Andreea Tonciu, schimbare de look! Vedeta vrea să aibă bărbia mai...
Andreea Tonciu, schimbare de...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.