Agentia Nationala pentru Investitii Straine (ARIS), Agentia Nationala pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (ANIMMC) si directia pentru mediul de afaceri din cadrul Ministerului Economiei si Comertului ar putea sa devina departamente in cadrul unei autoritati nationale pentru mediul de afaceri. Potrivit unui proiect de lege initiat de senatorul PD Marius Marinescu, cele trei entitati vor fi conduse de un presedinte si de doi vicepresedinti, unul pentru mediul de afaceri si celalalt pentru investitii.

"Cele trei institutii se vor uni si vor forma o singura autoritate pentru mediul de afaceri. Am discutat cu oameni de afaceri straini si romani si toti au fost de acord cu unificarea institutiilor care se ocupa cu mediul de afaceri", a declarat Marius Marinescu. El a explicat ca oamenii de afaceri cred ca un singur punct pentru informarea mediului de afaceri este mult mai util. "Am avut discutii cu presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR), Florin Pogonaru, si cu cel al Consiliului pentru IMM-uri, Ovidiu Nicolescu, si acestia au apreciat ca astfel s-ar reduce birocratia si coruptia", a spus Marinescu.

Senatorul PD a apreciat ca prin aceasta lege toate oportunitatile de afaceri ar fi transmise fara discriminare si investitorilor straini, si celor romani. "Am facut un studiu comparativ cu alte tari din Europa. In Cehia, Scotia si Belgia astfel de autoritati functioneaza cu succes", a mai spus Marinescu


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.