O familie de doua persoane, cu un venit de 660 de euro, fara alte datorii financiare, poate accesa in prezent un credit ipotecar de 52.210 euro, cu rambursare in 30 de ani.

Astfel, potrivit liderului pietei de brokeraj bancar din Romania, o familie de 2 persoane salariate, cu varsta cuprinsa intre 28 si 38 de ani, fara copii sau avand doar un copil, reprezinta profilul general al solicitantului de credit in 2010, indiferent de tipul produsului: nevoi personale cu ipoteca, credit imobiliar/ipotecar, credit Prima Casa sau credit nevoi personale.

De asemenea, profilul solicitantului de credit, nu are alte obligatii financiare, precum credite curente si credite pe care le refinanteaza.

In general, nivelul mediu al creditelor de nevoi personale cu ipoteca, acordate de Kiwi Finance, s-a situat in perioada de analiza la 32.451 de euro, la un venit net per familie de 2.600 de lei, in timp ce, valoarea medie a unui credit imobiliar si/sau ipotecar a fost de 55.802 de euro, la un venit net per familie de 3.800 de lei.

Pentru creditul Prima Casa, garantat de stat, nivelul mediu a fost de 46.263 de euro, la un venit net per familie de 2.700 de lei, iar creditul de nevoi personale nu a depasit 7.841 de euro, pentru 1.900 de lei venit mediu pe familie.

“Creditul prima casa si-a diminuat din importanta in portofoliu fata de anul trecut, insa la nivel de portofoliu avem o crestere a creditelor garantate, ceea ce se datoreaza ajustarii cerintelor bancare, in conditiile in care anul trecut ne-am confruntat cu o mare rigiditate in piata”, a spus Anca Bidian, CEO al Kiwi Finance, citat de Wall-Street.

Totodata, pentru o locuinta in valoare de 69.613 de euro, avand un pret de 1.100 euro/mp si suprafata de 63 mp, o familie de 2 persoane, fara alte datorii si cu venituri lunare de 660 de euro avea posibilitatea, in luna august a acestui an, sa contracteze un credit pe 30 de ani, la un grad de indatorare de 50%, de maxim 52.210 euro, fara avans, se arata intr-un scenariu al Kiwi Finance. Adaugand avansul de 25%, respectiva familie poate achizitiona un imobil cu o suprafata medie de 63 mp cu 69.613 euro, la un pret de constructie de 1.100 euro/mp.

Citeste si:
Cinci surse suplimentare de venit pentru a-ți îmbunătăți situația...
Cinci surse suplimentare de...

Citeste integral despre cum arata profilul solicitantului de credit in 2010 pe wall-street.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.