Presedintele Autoritatii pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), Constantin Cerbulescu, merge saptamana viitoare la Comisia Europeana, la Bruxelles, pentru a clarifica modul de aplicare a ordonantei 50 privind creditele populatiei si considera ca nu vor exista probleme.
"Saptamana viitoare voi merge la Bruxelles. Am solicitat o intrevedere la nivelul Comisiei Europene, ca sa clarificam, nu pentru ca am fi primit o scrisoare. Am primit intr-adevar si o scrisoare, una pentru lamuriri, nu de atentionare sau de sanctionare a Romaniei. Vom merge, vom discuta la nivelul CE si am convingerea - din punctul nostru de vedere, asa cum si Consiliul Concurentei a considerat -, ca nu avem probleme", a spus Cerbulescu, potrivit Wall-Street.

El a precizat ca OUG 50 nu este ilegala si a fost avizata inainte de a fi aprobata de Guvern de mai multe autoritati ale statului, inclusiv de Departamentul pentru Afaceri Europene (DAE), cel care "vegheaza" asupra legalitatii si includerii corecte intr-un act normativ a unui stat membru a directivelor europene.

"Din momentul in care DAE a pus acest aviz (...) nu a existat niciun fel de alta discutie, decat ca aceasta ordonanta, cu toate prevederile sale, este corecta. Si am vorbit cu ministrul care coordoneaza DAE si a spus ca Romania nu are niciun fel de probleme din partea Comisiei Europene", a spus Cerbulescu.



Pe de alta parte, presedintele Raiffeisen Bank Romania, Steven van Groningen, prezent in emisiune, a aratat eventualitatea ca OUG 50 sa fie declarata ilegala, respectiv ca Executivul UE sa considere ca nu respecta directiva europeana pe care o transpune, si astfel prevederile actului normativ sa fie nule.

"Daca OUG 50 este nula, inseamna ca nu are nicio consecinta si atunci si tot ce s-a bazat pe asta se elimina de la sine. In primul rand, pentru mine, vreau sa stiu ce sa spun clientilor mei", a afirmat van Groningen.

El a mai mentionat si costurile implementarii ordonantei privind creditele consumatorilor, precizand ca valoarea depinde foarte mult de modul de interpretare a prevederilor OUG 50.

Citeste articolul integral pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.