Mai multi ministri au fost chemati la Ministerul de Finante pentru a discuta cu delegatia FMI despre bugetul pe 2011.

Premierul Emil Boc va avea vineri seara o noua discutie informala cu membrii misiunii FMI la Bucuresti, informeaza MEDIAFAX.

In discutia de joi seara, FMI a avertizat Guvernul ca va depasi tinta de deficit stabilita pentru anul viitor daca va introduce pachetul de masuri ce vizeaza scaderea cotei unice, a CAS si majorarea salariului minim peste 700 lei si a cerut un program clar de prioritati pentru investitii, in special in transport si sanatate, au declarat agentiei MEDIAFAX surse participante la discutii.

"Fondul Monetar International a atentionat ca tinta de deficit bugetar pentru 2011 va fi depasita daca este introdus pachetul de masuri propus de coalitie, desi membrii Guvernului au insistat ca aceasta depasire va fi estompata prin cresterea economica ce ar rezulta din relaxarea fiscalitatii. FMI a cerut in acelasi timp un program clar de prioritati in ceea ce priveste investitiile, in principal in transporturi si sanatate", au aratat sursele.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.