Starea economiei romanesti este din ce in ce mai rea din perspectiva consumatorilor, astfel ca 86% dintre romani considera ca situatia economica s-a inrautatit in ultimele sase luni, iar 75% se asteapta ca lucrurile sa mearga si mai rau in urmatoarea jumatate de an, potrivit unui studiu realizat de Initiative.
„Pe fundalul socio-economic consacrat in ultimii ani, modalitatile de informare si interactiune a consumatorului cu brandurile pe care le achizitioneaza se supun unei noi ordini; mai mult de jumatate dintre romani si-au schimbat comportamentul de cumparare si intentioneaza sa isi pastreze noile obiceiuri si dupa ce recesiunea se va fi incheiat” sustine Steve Dallas, managing director la Initiative.

Conform studiului Initiative, adaptarea romanilor la criza impune 3 modele comportamentale in functie de gradul in care acestia sunt dispusi sa renunte la obiceiurile si standardele de consum cu care sunt obisnuiti; adaptare pozitiva, negativa si renuntare.

Astfel, pe parte de achizitii, romanii sunt cel mai putin dispusi sa renunte la calitatea si cantitatea produselor din zona de igiena personala, la cafea sau la carne proaspata. La cealalta extrema se afla tehnologia personala la care 24% dintre romani au renuntat complet dar si produsele de ingrijire a locuintei, care au fost schimbate de 20% dintre romani pe produse mai ieftine.

Citeste articolul integral pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.