Bancile au sesizat potentialul vinzarilor de automobile si au venit, prin diviziile de leasing, cu oferte speciale la Salonul Auto de la Bucuresti.

Pe o piata auto care tinde spre pragul de trei miliarde de euro, companiile de leasing ale marilor grupuri bancare, precum BCR sau Raiffeisen, au fost prezente la SIAB cu dobinzi atractive.

5-15% avansul minim

BCR Leasing, divizia specializata a celei mai mari institutii de credit din Romania, a propus celor care vor sa achizitioneze un autoturism de la SIAB o dobinda de 6,5% an. Avansul minim este de 15% din valoarea masinii, iar creditul este acordat pe o perioada intre unu si cinci ani. BCR Leasing percepe un comision de administrare de 1,5%. A treia mare banca din Romania din punctul de vedere al activelor, Raiffeisen, ofera o dobinda anuala de 7,8%, valabila tot pentru o perioada de la un an la cinci ani, in timp ce comisionul e de 1,7%. Oferta este valabila pentru clientii care achita un avans cuprins intre 15% si 50% din valoarea autoturismului.

Bancile mici sparg gheata

Spre deosebire de marii jucatori de pe piata bancara, banci precum Finansbank sau Piraeus Bank au spart gheata fie prin cererea unui comision zero, fie printr-un avans de 5%. Divizia de leasing a Finansbank cere un avans de 20% din valoare masinii, la o dobinda de 7,5%. Cit despre comisionul de administrare, acesta are valoarea zero. Piraeus Leasing cere comision si dobinda de 8,9%. Atuul celor de la Piraeus este insa avansul de 5% care trebuie platit la incheierea contractului.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.