Birocratia este intretinuta cu buna stiinta, crede responsabilul cu coordonarea activitatilor economice • Din 2006, Codul Fiscal nu va mai fi modificat

Vicepremierul Gheorghe Pogea a declarat in cadrul unui seminar economic ca recunoaste ca noua varianta a Codului Fiscal nu este in concordanta cu asteptarile mediului de afaceri, dar Guvernul este inca deschis la propunerile intreprinzatorilor pentru imbunatatirea actului normativ.

"Va promit ca varianta imbunatatita a Codului Fiscal va cuprinde si propunerile mediului de afaceri. Va fi foarte greu, pentru ca acesta trebuie sa indeplineasca atat dorinta firmelor de a face profit, cat si dorinta Guvernului de a colecta mai multi bani la buget", a spus Pogea. Vicepremierul a asigurat reprezentantii firmelor mici si mijlocii, prezenti la seminar, ca "elementele care sunt de natura sa nu stimuleze mediul de afaceri nu vor fi incluse in Codul Fiscal".

Pogea a adaugat ca una dintre problemele des reclamate de investitori este instabilitatea legislativa. "Mediul de afaceri are nevoie de predictibilitate, iar Guvernul trebuie sa aiba capacitatea sa asigure un mediu economic stabil si o legislatie care sa permita o intrare si o iesire usoara de pe piata", a mai spus Pogea.

Acesta a daugat ca nu este nevoie de un metru cub de hartii pentru a inregistra o firma sau pentru a obtine o finantare. "Birocratia este intretinuta cu buna stiinta, pentru ca in spatele ei uneori se ascunde coruptia", a mai declarat Pogea.

In ceea ce priveste stabilitatea legislativa, el a mentionat ca, incepand cu 2006, masurile prevazute in Codul Fiscal nu vor mai fi modificate. "Vom asigura astfel predictibilitatea de care firmele au nevoie. Sunt de acord ca aceasta nu exista in prezent", a mai mentionat Pogea.

In opinia sa, pentru a putea face fata competitiei de pe piata europeana, firmele au nevoie de mai multi bani de la buget, de masuri fiscale care sa reflecte asteptarile acestora si de un sistem de impozite si taxe care sa nu mai fie schimbat din 2006.

Gandul

Sursa: GandulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.