Cele mai nastrusnice inventii romanesti care pot fi puse in practica au fost prezentate la Salonul Inventika de la Romexpo. Cei care vor sa vada ultimul dispozitiv pentru prinderea soarecilor sau sa-si achizitioneze priza din care poti scoate prelungitorul fara nici cel mai mic efort mai au astazi posibilitatea sa o faca pana la ora 18.00.

Pentru inscriere, organizatorii au impus o conditie obligatorie: lucrarile prezente trebuiau sa aiba o vechime de maximum cinci ani si sa prezinte potential pe piata.

Firma Blue Star fabrica de anul trecut filtre pentru apa potabila, ce pot fi montate la orice tip de instalatie. Cu ajutorul acestuia, apa de la robinet este curatata de bacterii si impuritati. "Pana acum am comercializat peste 1.000 de bucati", sustine Laura Popa, manager asistent al firmei.

Silviu Ristea comercializeaza cu succes in tara si in strainatate prize cu butoane pentru scoaterea stecherului.

La doar 11 ani, Bogdan Paul Colpos a construit un dispozitiv de sters tabla, inspirat dupa sistemul de functionare a stergatoarelor de parbrize, si un suport pentru creta, pentru ca elevii si profesorii sa nu se mai murdareasca pe maini. In plus, a creat un pisoar reglabil in functie de inaltimea utilizatorului. "Cei inalti trebuie doar sa apese pedala si pisoarul se ridica", spune Bogdan, explicand ca ideea se bazeaza pe experientele avute.

Cea mai noua cursa de soareci este un sistem alcatuit dintr-o scarita si un vas din sticla in care se pune un soricel de jucarie, ca momeala, si ceva mancare. Pensionarul Ion Valcu sustine ca soarecii vor urca pe scarita in vas si vor ramane acolo caci nu mai pot iesi. Dispozitivul permite astfel capturarea mai multor rozatoare.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.