La inceputul anului viitor, piata asigurarilor ar putea numara mai putin cu sapte-opt jucatori daca firmele respective nu isi vor majora capitalul social in ritmul impus de supraveghetorul pietei, ne-a spus presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, Nicolae Crisan. "Este vorba despre companii mici, in cazul carora nu vad cum si-ar putea majora capitalul social. Cateva dintre acestea se regasesc printre semnatarele unui memoriu in care se cerea revizuirea limitelor minime de capital pe care asiguratorii trebuie sa le atinga etapizat pana la 30 iunie 2006", a explicat Crisan.

Firmele care au adresat CSA memoriul cu pricina sunt: ABC Asigurari, Asiban, Asitrans, Ceccar-Romas, Certasig, Euroasig, Medas si Nationala. Potrivit normelor impuse de CSA, pana la finalul acestui an, firmele care vand polite din clasa asigurarilor generale, inclusiv RCA, si de viata trebuie sa aiba un capital social minim de 5,3 milioane euro.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.