Reprezentantii companiei americane General Motors (GM) au confirmat ca grupul negociaza cu Guvernul Romaniei preluarea pachetului majoritar de actiuni la Daewoo Automobile Romania (DWAR). "Este adevarat ca exista discutii cu guvernul roman (pentru preluarea DWAR - n.r) pentru ca noi consideram ca Romania este o piata buna pentru a afaceri", a declarat intr-o conferinta de presa directorul executiv al diviziei GM pentru Europa Centrala si de Est, Chris Lacey, citat de Mediafax.

Infiintata in 1994 ca societate mixta creata de Automobile Craiova si grupul sud-coreean Daewoo, Daewoo Automobile Romania are o intelegere cu General Motors Daewoo Auto and Tehnology, care a preluat, in septembrie 2002, o parte din activele Daewoo Motor. Acordul permite Daewoo Automobile Romania sa produca sub licenta Daewoo pana in luna octombrie. Daewoo Motor detine un pachet de 51% din actiunile Daewoo Automobile Romania. Diferenta de 49% din capitalul social apartine Automobile Craiova, societate la care statul controleaza 72,4% din actiuni.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.