Ministrul rus al Finantelor Aleksei Kudrin a declarat, miercuri, ca persoanele care consuma cat mai multa votca si cat mai mult tutun - produse pentru care se platesc taxe - ajuta la rezolvarea "problemelor sociale" ale tarii.

"Pentru ca oamenii sa inteleaga (n.r. mai bine): cel care bea votca si cel care fumeaza ajuta mai mult statul (n.r. decat abstinentii). Daca fumezi un pachet de tigari, atunci oferi fonduri pentru rezolvarea problemelor sociale, precum sustinerea politicii demografice, dezvoltarea serviciilor sociale, sustinerea natalitatii", a declarat ministrul, citat de agentia Interfax.

Aceasta luare de pozitie este cel putin surprinzatoare, pentru ca, potrivit statisticilor, consumul de votca si alte bauturi alcoolice provoaca, anual, circa o jumatate de milion de decese in Rusia, relateaza MEDIAFAX, citand AFP.

Mortalitatea are influente asupra sperantei de viata a rusilor (o medie de 60 de ani, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii), care este inferioara celor din tarile sarace precum Bangladesh si Honduras, potrivit cifrelor oficiale.

Pentru a lupta impotriva acestui fenomen, municipalitatea din Moscova aplica, incepand de miercuri, o lege prin care se interzice vanzarea de bauturi spirtoase intre orele 22.00 si 10.00.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.