La Bucuresti vor fi prezentate ca premiere Aston Martin Vantage si DB 9

O data la doi ani, Romania devine un punct insemnat pe harta auto a lumii. Salonul International Auto de la Bucuresti, care se va desfasura intre 7 si 16 octombrie, face parte dintre expozitiile de gen care au un rating destul de bun in acest domeniu, fiind unul dintre cele mai importante din acest colt al Europei.

Mari producatori se intrec sa prezinte la SIAB ultimele lor noutati, multe dintre acestea reprezentand chiar premiere. La aceasta editie a expozitiei bucurestene, care isi va deschide portile vineri, romanii vor putea admira pentru prima oara masini care au fost dezvelite doar intr-un cadru restrans ori la marile reuniuni auto mondiale, cum ar fi saloanele de la Detroit, Geneva, Paris, Tokyo sau Frankfurt.

De asemenea, anul acesta la SIAB vor avea standuri de prezentare cateva marci de renume ale caror noi modele n-au putut fi vazute de romani decat in fotografii sau inregistrari video. Este cazul exclusivistei marci britanice Aston Martin, care a acceptat invitatia organizatorilor de a aduce la Bucuresti modele celebre precum DB 9 sau Vantage.

Masina lui Mutu

Un bolid al constructorului englez din Gaydon (Warwickshire) a fost, o vreme scurta, si in proprietatea fotbalistului roman Adrian Mutu, pe vremea cand acesta evolua la Chelsea Londra si toate ii mergeau din plin.

Atacantul care acum joaca pentru Juventus Torino achizitionase sportiva de la Aston Martin acum doi ani platind aproape 300.000 de euro. Bolidul are un motor foarte puternic, cu o capacitate cilindrica de 4.300 de centimetri cubi, 8 cilindri in V si 32 de valve. Cei 285 de cai-putere produc o forta in stare sa asigure bolidului un demaraj demn de o masina de curse: 5 secunde pana la atingerea valorii de 100 km/h.

Vantage nu va fi stingher la Bucuresti, alaturi de el urmand sa-si faca loc si celalalt frate celebru, DB 9. Aceste modele au ajuns deja la SIAB prin intermediul dealerului austriac Aston Martin Vienna.

Audi vine cu Q7

Alte premiere pentru SIAB, chiar daca marcile sunt deja prezente in Romania, vor fi Rolls Royce, Hummer, Infiniti si Lexus. Forum Auto, importatorul Volvo in tara noastra, se lauda ca va prezenta in premiera noul C70, unul dintre cele mai sigure autoturisme decapotabile din lume.

Tot printre noutati de ultima ora pentru romani va fi proaspatul Audi Q7, un SUV pe care producatorul german l-a lansat pentru a-si creste prestigiul de marca in Statele Unite ale Americii. Creat pe platforma luxosului A6, noul Q7 intregeste un triunghi aristocrat alaturi de Volkswagen Touareg si Porsche Cayenne. Ramane sa demonstreze ca este mai competitiv ca BMW X5 sau Mercedes ML.

Dacia, Renault si Nissan, peste 500.000 de euro

Alianta Renault-Nissan plus constructorul autohton Dacia si-au unit fortele si astfel vor avea cel mai mare spatiu de expunere. Ce-i drept, vor avea si cu ce sa se laude.

Daca producatorul de la Colibasi va magnetiza publicul cu noul sau Logan Diesel, francezii de la Renault vor sa castige respectul asistentei cu noul Clio, aflat la a treia generatie, iar japonezii angajati de Nissan - cu Micra, decapotabila si coupe. Pentru intregul spatiu de prezentare, Renault-Nissan si Dacia vor plati impreuna peste o jumatate de milion de euro.

TiriacAuto, pe cont propriu

Ca si la editia de acum doi ani, grupul TiriacAuto a decis sa nu se prezinte la SIAB. Cele zece marci ale concernului patronat de fostul tenismen - Mercedes, Ford, Mazda, Chrysler, Jaguar, Land Rover, Jeep, Mitsubishi, Hyundai si Smart - s-au reunit intr-un salon propriu, care se desfasoara, din timp in timp, in marile orase din tara. Ultima expozitie a celor de la TiriacAuto, cea mai mare si cea mai spectaculoasa, a avut loc luna trecuta, la Bucuresti. In cadrul salonului, Tiriac a dezvelit ultima limuzina de la Mercedes, S-Klasse, in aceeasi zi in care acest model a fost prezentat in premiera mondiala, la Frankfurt. In plus, tot la acea reuniune si-a aratat muschii si bolidul Mitsubishi Lancer EVO 9, intr-o premiera nationala. Refuzul grupului auto al lui Tiriac a fost provocat de orgoliul magnatului, care s-a simtit deranjat ca APIA nu i-a cerut parerea cand a negociat organizarea SIAB cu francezii de la AMC Promotion.

Inedit - Toyota vine cu hibridul Prius

Toyota va prezenta de pe 7 si pana pe 16 octombrie, cat tine SIAB, intreaga sa flota de modele cu care face furori in lume. Pe langa autoturismele deja consacrate, al doilea constructor mondial le va arata romanilor surpriza Prius - primul autoturism care a reusit sa se impuna pe piata avand o propulsie hibrida: un motor pe benzina si unul electric.

Zoe, o idee frumoasa de la Renault

Francezii de la Renault aduc la standul lor amenajat in halele de la AeroBaneasa si un concept de ultima ora. Zoe este o minicitadina gandita sa transporte oamenii viitoarelor orase, fara poluare si cu viteze ametitoare. Zoe a fost aratata in premiera mondiala in martie, la Geneva, si a atras atentia ca fiind o replica la tridentul Citroen C1, Peugeot 107 si Toyota Aygo.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.