Elicoptere "de afaceri", masini unicat, limuzine, yachturi, bijuterii si colectii de moda, in total 100 de marci de lux din intreaga lume s-au reunit la Targul Milionarilor de la Moscova.

Capitala Rusiei a gazduit recent un targ de lux destinat (nici nu se putea altfel) exclusiv milionarilor. Moscova nu a fost aleasa intamplator. Potrivit revistei "Forbes", orasul are cea mai mare densitate de miliardari la nivel mondial. Evenimentul, aflat la a treia editie, a atras nu doar atentia clasei privilegiate din Moscova, ci si pe a oamenilor obisnuiti, care au vrut sa vada ce nu vor avea niciodata. Biletul de intrare a costat intre 34 si 200 de dolari, un sacrificiu relativ mic daca avem in vedere ca participantii au cheltuit, in medie, 20.000 de euro pentru amenajarea unui stand.

Asteptarile expozantilor

Organizatorii Targului Milionarilor au mizat pe 25.000 de potentiali cumparatori. Asa ca au expus peste 100 de marci de lux, pornind de la ceasuri, bijuterii, colectii de moda si ajungand pana la masini, elicoptere, avioane si yachturi. Au atras atentia in special diamantele de 23 de carate. De asemenea, a fost o ocazie buna pentru milionari sau persoanele cu bani sa etaleze gradul de bunastare la care au ajuns. Pana la urma, a fost considerat un "targ al vanitatii", dupa cum declara unul dintre organizatori.

Distractia bogatasilor

Evenimentul a fost inaugurat printr-un concert al cantaretului Brian Ferry si a continuat cu prezentari de moda, testari de masini, spectacole culinare si concerte rock. Cele mai cautate produse de lux au fost bijuteriile - a retinut atentia un stilou ornat cu diamante si cu... un pret pe masura: un milion de euro -, masinile sport si cazile jacuzzi - care costau de la 40.000 de euro in sus. Nu au lipsit nici caii de rasa. Orice milionar rus care se respecta nu poate fi numit asa daca nu are un "pursange" acasa.
Si pentru ca veni vorba de case, au putut fi gasite la targ piese de mobilier din esente rare care costau de la 60.000 de euro (un "biet" balansoar) la sute de mii de euro (un dormitor complet).

Ives Gijrath, fondatorul Targului Milionarilor, a caracterizat cel mai bine acest eveniment: "Este ca un Disneyland al milionarilor, o combinatie intre un supermarket si un parc de distractii".


Despre autor:

Saptamana Finaciara

Sursa: Saptamana Finaciara


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.