Cele mai atractive actiuni de pe piata bursiera au crescut usor, in ultima sedinta de tranzactionare a saptamanii, insa lichiditatea a fost in scadere. "Este, mai degraba, o asezare a preturilor, dupa zilele de corectii negative", afirma Liviu Avram, broker la societatea Prime Transaction.

Indicele blue-chips-urilor, BET, a pierdut doar 0,09%, in timp ce intreaga piata a scazut cu 0,1%. In schimb, indicatorul societatilor financiare, BET-FI, a castigat 1,1%. Valoarea transferurilor realizate, ieri, a fost de 24,2 milioane lei, echivalentul a 6,8 milioane euro, in scadere fata de cea obtinuta in sedinta de joi.

De data aceasta, titlurile petroliere au fost cele mai tranzactionate, cotatia acestora fiind in urcare. Pentru actiunile Petrom, ieri a fost prima sedinta de crestere, dupa zile la rand de scadere, astfel ca un titlu SNP a castigat 0,4%, ajungand la 0,4530 lei. S-au transferat 8,7 milioane actiuni, la valoarea totala de 4 milioane lei. La randul lor, titlurile Rompetrol Rafinare s-au apreciat cu 0,8%, inchizand sedinta la 0,1170 lei/actiune. Schimburile cu actiuni RRC au implicat un volum relativ mare, de 31,2 milioane titluri, si un rulaj de 3,6 milioane lei.

SIF 5 Oltenia a fost, din nou, cel mai transferat titlu de pe piata societatilor financiare. S-a tranzactionat un pachet de 1,9 milioane de actiuni, la valoarea de 3,5 milioane lei. Pretul a urcat cu 1,6%, pana la 1,8700 lei/actiune. Cel mai mult au crescut titlurile SIF 3 Transilvania, mai exact cu 2,3%, 1,7200 lei/actiune, in conditiilor in care s-au efectuat schimburi cu 1,8 milioane actiuni, cu un rulaj de 3,1 milioane lei. SIF 2 Moldova a fost, de asemenea, in crestere cu1,2%, pretul atingand 1,5700 lei/actiune. S-au tranzactionat 1,5 milioane actiuni, la valoarea totala de 2,4 milioane lei.

Titlurile Bancii Transilvania au ramas, pentru a treia zi consecutiv, la pretul de 1,0400 lei/actiune. Schimburile cu actiunile TLV au inclus un volum de 1,8 milioane actiuni, cu un rulaj de 1,9 milioane lei.

BRD a avut o evolutie negativa, pretul titlurilor fiind in coborare cu 1,5%, pana la 12,9000 lei/actiune. Pachetul transferat a fost de doar 62. 500 de actiuni, la valoarea de 811.600 lei.

Avand in vedere evolutia actiunilor in sesiunea de ieri, Liviu Avram crede ca piata bursiera va incepe saptamana viitoare intr-o nota optimista, cu aprecieri ale preturilor actiunilor.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.