Procesul de transformare a Connex in Vodafone intra in linie dreapta. Oficialii companiei au anuntat ca pentru un timp se va merge pe formula Connex-Vodafone, pentru ca in timp brandul firmei-mama sa devina dominant. De asemenea, vor fi aduse si in Romania pachete de servicii ale Vodafone.

Urmatoarele luni se anunta deosebit de interesante pe piata de telefonie mobila. Cresterea numarului de clienti ai Orange nu a lasat fara reactie concurenta. Presedintele Mobifon, Tedd Latimore, a facut publice ieri intentiile Connex de a redeveni lider de piata. Arun Sarin, presedintele Vodafone, care a cumparat Mobifon, considera ca viitorul afacerii il reprezinta dezvoltarea serviciilor bazate pe tehnologia 3G. S-a anuntat deja ca pachetele de servicii Vodafone vor fi introduse si in Romania.

3G pe laptop

Atragerea unui numar cit mai mare de utilizatori ai tehnologiei 3G pare sa fie principala tinta. "Tehnologia 3G reprezinta viitorul in afacerea noastra. Vom continua sa investim in aceasta pentru a furniza clientilor nostri servicii de valoare, cum ar fi pachete cu mai multe minute la un pret mai bun si Internet wireless in banda larga", a spus Arun Sarin. De altfel, acesta a mai anuntat ca vor fi disponibile in Romania carduri 3G pentru laptopuri, iar in portofoliul companiei exista si laptopuri cu tehnologie 3G incorporata.

Aceasta optiune este fundamentata si pe considerente pur economice. "Un utilizator al cartelelor reincarcabile aduce venituri de 3-5 ori mai mici decit un abonat la serviciile de voce care, la rindul lui, cheltuieste mai putin decit un client 3G. Este evident ca pe acesta din urma ne intereseaza cel mai mult sa il atragem", a spus Tedd Latimore. Se va diversifica si oferta de continut pentru divertisment si informatii, mai ales prin introducerea pe piata romaneasca a serviciului Vodafone Live, lucru care se va realiza, conform lui Ted Latimore, foarte curind.

O noua fata

In citeva luni, operatorul de telefonie mobila va avea o noua imagine. "In mod clar va exista o perioada in care va exista un dual-brand Connex-Vodafone, apoi Vodafone va deveni brandul mai puternic", a spus Arun Sarin. Initial, s-a avansat un termen de 6-9 luni pentru operatiunea de rebranding. Marea problema o reprezinta insa litigiul cu Telemobil, firma care detine operatorul Zapp, care a inregistrat in Romania marca Vodafone. Pe 6 octombrie este urmatorul termen in acest proces si este posibil ca lucrurile sa se clarifice, intr-un sens sau altul. In urmatoarele luni se va vedea daca tehnologia 3G va deveni mai populara printre romani.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.