Firmele straine au adus in Romania, in primele sapte luni ale anului, investitii directe de circa 1,8 miliarde de euro, cu 21% mai mult decat in perioada similara a anului trecut, reiese din datele Bancii Nationale a Romaniei (BNR). Anul trecut, investitiile straine directe la nivelul primelor sapte luni au fost de 1,47 miliarde de euro. Potrivit BNR, in luna iulie, intrarile de capital strain pe piata romaneasca au fost de peste 315 milioane de euro, fata de 183 milioane de euro cat s-au raportat cu un an inainte, cresterea fiind de 72%.

Si ONRC a raportat, recent, un avans al capitalului social al firmelor cu participare straina cu circa 7%, in primele sapte luni, fata de aceeasi perioada a anului trecut, pana la 1,13 miliarde de euro.

Pentru luna iulie, ONRC a raportat o valoare a capitalului social subscris la firmele straine de 292 milioane de euro, cu 20% mai putin comparativ cu perioada similara a anului precedent, cand nivelul acestuia a fost de 368,4 milioane de euro. Potrivit ONRC, cea mai mare parte a capitalului social subscris in luna iulie a provenit din majorari de capital, respectiv 287 milioane de euro, in timp ce investitiile realizate in firme noi au fost de doar 1,06 milioane de euro.

Cea mai mare majorare de capital din luna iulie a fost realizata de operatorul de telefonie mobila Cosmorom, care are investitor majoritar grec si care si-a marit capitalul cu peste 202,1 milioane de euro. Agentia Romana pentru Investitii Straine a previzionat pentru acest an un nivel al investitiilor straine directe de 3,2-3,8 miliarde de euro.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.