Oferta de relansare a Cosmorom va fi facuta publica inainte de sfarsitul acestui an, au anuntat Nikolaos Tsolas, noul director general al companiei, impreuna cu Evangelos Martigopoulos, director general al COSMOTE Group. Investitiile facute pana la sfarsitul acestui an de catre actionarul elen, ce detine acum 70% din Cosmorom, se vor ridica la o cifra de 120 milioane de euro, urmand ca in trei ani volumul acestora sa creasca la o valoare de pana la 450 milioane de euro.

"Cosmote actioneaza in cinci tari din Balcani si intotdeauna am intrat ultimii pe piata, a aratat Evangelos Martigopoulos. Am obtinut insa o crestere foarte mare, ce ne-a permis sa avansam pe primele locuri. Avem acelasi obiectiv si pentru Romania, unde dorim sa devenim prima alegere a consumatorului roman. Ne respectam concurentii, dar nu suntem coplesiti de ei. Stiam ca avem in fata doi jucatori redutabili Ð Orange si Vodafone Ð, dar ne-am mai confruntat cu ei si pe alte piete. In aceasta parte a lumii noi ne cunoastem bine afacerea, stim ce trebuie sa facem Ð interpretam peisajul, suntem flexibili si ne adaptam pe conditiile specifice de piata".

Se pare ca grecii sunt foarte hotarati de data aceasta. Pana in prezent, Cosmote nu a fost in nici un fel implicat in activitatea Cosmorom. Acum insa, pentru noua echipa de conducere, au fost adusi numai oameni din prima linie a Cosmote, ba chiar si de la concurenta - Vodafone Grecia. "Nu promitem miracole, dar avem o reputatie pe care o punem in joc", a mai declarat Martigopoulos.

Una peste alta, sefii de la Cosmote au promis o strategie agresiva de cucerire a pietei, al carei punct principal il va constitui o modalitate de plata simpla si usor de inteles, la tarifele cele mai bune si mai accesibile de pe piata, astfel incat fiecare roman sa-si poata permite sa utilizeze un serviciu de telefonie mobila. In plus, dezavantajul de a intra ultimul pe piata este considerat a fi un mare avantaj in ceea ce priveste tehnologia folosita. "Operatorii deja existenti nu-si pot permite sa schimbe mereu si rapid infrastructura deja instalata, dar noi abia acum o construim, deci suntem liberi sa aducem cele mai noi tehnologii din lume, cu ajutorul carora sa putem furniza cele mai inovative servicii, a aratat Nikolaos Tsolas. Acoperirea retelei este la paritate cu a competitorilor nostri".

Romania Libera

Sursa: Romania LiberaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.