Moneda europeana si-a continuat aprecierea in raport cu leul, castigand 5,2 bani la nivelul cursului de referinta anuntat de BNR la 3,5692 lei/euro.

In ultimele doua zile, euro a recuperat 8,1 bani (811 lei vechi), evolutie pusa pe seama reducerilor de dobanzi anuntate de BNR, care fac mai atractive plasamentele in euro. La deschiderea sedintei, bancile au cotat euro la un nivel inalt, de 3,5850-3,5950 lei/euro, iar cumpararile de valuta au dus imediat euro peste 3,6 lei. Maxima zilei s-a situat la 3,61 lei/euro, dupa atingerea acestui nivel aparand in piata ordine de vanzare pentru valuta.

Ulterior, cotatiile euro au oscilat in intervalul 3,57-3,58 lei/euro. Dealerii sunt reticenti sa se pronunte asupra unei eventuale interventii a BNR, insa mai multi reprezentanti ai bancilor sunt convinsi ca banca centrala a fost prezenta in piata, cand a pornit trendul ascendent al euro.

Totusi, o serie de analisti considera ca moneda europeana va depasi cu greu pragul de 3,6 lei, intrucat la acest nivel intra in piata capitaluri straine. Moneda americana a "muscat", tot ieri, chiar mai adanc decat euro, ajungand la 29.427 lei pentru un dolar, fata de 28.573 lei/dolar, cat a fost raportul in ziua precedenta.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.