Grupul olandez Rynart a anuntat ca a inceput constructia unui parc logistic in interiorul Parcului Industrial Bucuresti. Proiectul va fi finalizat in a doua jumatate din 2006, in urma unei investitii de 25 de milioane de euro.

Presedintele grupului olandez, Frank Rynart, a spus ieri ca au demarat deja lucrarile de constructie pentru parcul logistic, care se va intinde pe o suprafata de 20.000 de metri patrati. Obiectivul va fi construit in incinta Parcului Industrial Bucuresti din comuna Bolintin Deal, la kilometrul 23 al autostrazii Bucuresti-Pitesti. "Aceasta extindere sustine obiectivul strategic al companiei in directia intensificarii pozitiei sale in aceasta regiune", a mentionat Rynart. Potrivit lui Liviu Hagea, director general al Universal Property, companie care administreaza parcul industrial, grupul olandez a intrat pe piata romaneasca de logistica datorita potentialului de crestere pe care-l ofera acest sector.

Baza de clienti

In ceea ce priveste potentialii clienti, compania spera sa atraga cit mai multe firme care activeaza in domeniul alimentelor si bauturilor, precum si pe cele care opereaza in segmentul comertului cu amanuntul. Printre facilitatile oferite, centrul va include spatii cu control termic.

Sesiune de semnaturi

Potrivit estimarilor oficialilor olandezi, proiectul va fi finalizat in al doilea semestru al anului viitor. O serie de contracte pentru realizarea acestui obiectiv au fost deja semnate. Lucrarile de constructie vor fi efectuate de compania romaneasca Sinergy. Raiffeisen Leasing va finanta partial noul parc logistic, care necesita o investitie de aproximativ 25 de milioane de euro.

In ceea ce priveste terenul pe care va fi construit, grupul Rynart a cumparat de la firma Universal Property, care detine 160 de hectare de teren in Parcul Industrial Bucuresti, o suprafata de 17,5 hectare. Societatea Universal Management va construi infrastructura necesara parcului industrial.

Grupul Rynart este furnizor de servicii logistice, detinind sucursale proprii in Olanda, Ungaria si Turcia. Romania, Bulgaria, Slovacia si statele din fosta Iugoslavie sint, de asemenea, piete pe care opereaza olandezii de la Rynart.

La nivel international, grupul are aproximativ 3.000 de angajati. Cifra de afaceri a Rynart este preconizata sa atinga 100 de milioane de euro la sfirsitul acestui an.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.