Sedinta de tranzactionare de ieri a readus pe crestere actiunile performante, in ciuda prognozelor analistilor, care se asteptau la continuarea scaderilor incepute in sesiunea precedenta. Cu toate acestea, brokerii sutin ca scaderea cotatiilor titlurilor este iminenta, mai ales ca valoarea totala a tranzactiilor s-a injumatatit, ieri, fata de sedinta de luni, fiind de doar 17,8 milioane lei, adica 5 milioane euro. "Rulajul mult mai mic ar putea fi un semn ca nu mai sunt bani in piata, ceea ce va duce, inevitabil, la corectii negative, de altfel, sanatoase pentru piata", declara un broker care a dorit sa-si pastreze anonimatul.

El are si o varianta mai pesimista, aceea ca "investitorii ar fi putut sa-si capitalizeze profiturile, in asteptarea Raportului de tara privind Romania. Cu toate ca se anunta a fi optimist, este posibil ca documentul sa faca referire la aspecte precum concurenta, mediul de afaceri, justitie", precizeaza analistul. Raportul de tara al Comisiei Europene va fi prezentat luna viitoare in fata Parlamentului European.

Titlurile lichide au fost in coborare cu 0,5%, in timp ce intreaga piata a scazut cu 0,4%. Pe piata societatilor, deprecierea a fost mai mare, de 0,9%. Actiunile Rompetrol au castigat 0,9%, pana la 0,1110 lei/actiune, fiind transferate 36,2 milioane actiuni. La randul lor, titlurile Petrom au avut o crestere de 0,8%, pana la 0,4710 lei/ actiune, in conditiile tranzactionarii a 1,9 milioane de actiuni.

Actiunile Bancii Transilvania au fost in urcare cu 0,5%, 0,9950 lei/actiune, in timp ce titlurile BRD s-au apreciat cu 0,7%, pana la 12,9000 lei/actiune.

SIF 5 Oltenia si SIF 2 Moldova au fost cele mai tranzactionate SIF-uri. Actiunile SIF 5 au ajuns la 1,8000 lei/ actiune, cu 1,1% mai mult fata de sedinta anterioara, iar SIF 2 Moldova a inregistrat o crestere de 2%, atingand 1,5300 lei. Singura actiune SIF in scadere a fost SIF 1 Banat-Crisana, cotatia inchizand la 1,6100 lei/actiune, cu 0,6% mai mica fata de sesiunea precedenta.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.