Pentru a clarifica situatia RAFO si pentru a nu mai alimenta zvonurile, Balkan Petroleum (BkP) a anuntat ca este in continuare actionarul majoritar al rafinariei din Onesti.

Asta pentru ca in ultima perioada in mass media din Romania au circulat informatii potrivit carora rafinaria RAFO Onesti ar fi fost vanduta. BkP precizeaza ca a purtat negocieri cu companii interesate de preluarea RAFO, negocieri care se vor concretiza in momentul in care vor fi respectate toate sarcinile impuse de AVAS.

Compania subliniaza ca o astfel de tranzactie nici nu ar fi putut avea loc fara acordul statului roman, AVAS fiind institutia responsabila pentru supravegherea contractului de privatizare de la RAFO.

Intr-un comunicat oficial AVAS a precizat de altfel ca orice schimbare a regimului de proprietate asupra rafinariei RAFO fara acordul AVAS este lipsita de efecte juridice

BkP recunoaste ca este interesata de vanzarea pachetului de actiuni detinut in prezent la RAFO, dar nu in orice conditii. Acest proces presupune gasirea unei companii ce dispune de lichiditati, care sa fie agreata atat de BkP cat si de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS).

In cazul in care nu va fi gasit un investitor puternic care sa-si asume obligatiile contractuale, referitoare la know-how-ul si resursele necesare pentru a asigura functionarea rafinariei, precum si cu capacitatea necesara pentru a respecta aceste obligatii, BkP va ramane in continuare in Romania ca proprietar al RAFO.

Banii Nostri

Sursa: Banii NostriTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.