Ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur a anuntat ca pentru derularea programului Fermierul s-au propus 250 de milioane de euro, 90 la suta din aceasta suma va fi suportata de Sapard si restul vor fi investitii directe.

Programul se va derula pe trei masuri Sapard, cea mai mare suma, de aproximativ 4.500 de miliarde de lei va fi orientata catre investitii in exploatatii agricole.

Pentru investitiile directe care vor fi realizate prin programul Fermierul au fost prevazute 50 milioane de euro, acestea fiind cele care nu pot fi facute cu ajutorul programului Sapard si anume dotarea cu utilaje agricole si infiintarea laboratoarelor de produse ecologice.

Potrivit lui Gheorghe Flutur acest program va conduce la infiintarea a 6.000 de ferme zootehnice si vegetale, peste 500 unitati de servicii neagricole precum si a 570 de unitati de procesare lapte si carne.

Acest program va fi functional numai dupa aprobarea bugetului MAPDR, iar in prezent au fost prevazute 300 de miliarde lei in bugetul din 2005 pentru infiintarea de ferme zootehnice si vegetale prin fondul de investitii in agricultura.


Despre autor:

Banii Nostri

Sursa: Banii Nostri


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.