Esecul Daciei Logan la testul elanului a fost provocat de uzura exagerata a pneurilor. Acum recunosc chiar si organizatorii germani ai testului.
Reprezentantii ADAC (Automobil Clubul German) si cei ai Renault au stabilit ca cea mai probabila cauza a rasturnarii modelului Dacia Logan intr-un test anterior al institutiei germane este uzura pneurilor masinii in testele anterioare, se arata intr-un comunicat al ADAC. In luna iulie, un autoturism Dacia Logan s-a rasturnat la testul de evitare a unui obstacol efectuat de ADAC, care a sustinut, la acea vreme, ca acesta este efectul unei reglari inadecvate a trenului de rulare. Potrivit comunicatului, incidentul a aparut la sedinta foto organizata dupa o serie de teste de evitare la care nu au aparut probleme.

Reprezentantii ADAC au efectuat teste cu raze X asupra anvelopelor, in urma carora s-a constatat ca incercarile anterioare de evitare a obstacolelor, efectuate cu aceeasi masina, au afectat corzile de sirma din cadrul pneului. Anvelopele au fost analizate si de producator, care a afirmat ca uzura acestora a fost mai profunda decit se putea observa cu ochiul liber. "Acest tip de defectiuni aparute la o anvelopa nu ar fi putut proveni decit in urma testelor efectuate si nu poate surveni in cazul unei utilizari normale a vehiculului pe drum. Dupa testele intreprinse la scurt timp de catre Renault si de catre altii, la care s-au folosit cauciucuri noi, Logan nu s-a mai rasturnat", se mai spune in comunicatul ADAC.

Cotidianul

Sursa: CotidianulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.