Ionut Popescu spune ca un jurnalist obiectiv nu este influentat de optiunile politice personale. Noul director editorial va avea, in principal, un rol consultativ, lucrand in echipa cu redactorul-sef. Ionut Popescu va participa la sedintele de redactie si va fi prezent saptamanal cu un editorial in paginile revistei.

Revenirea in presa este considerata de Ionut Popescu o miscare "naturala" dupa plecarea de la Ministerul Finantelor. "Nu-mi stabilisem o data la care sa revin in presa, dar mi se pare ca, in afara perioadei cat am fost ministru, nu am parasit presa. Pana anul trecut, eram prezent la posturile de radio, TV, scriam in diverse publicatii. Practic, activitatea mea se desfasura in jurul presei", spune Ionut Popescu.

"Timp de sapte ani, am facut parte chiar din redactia Capital, iar din 1996 pana in 1999, am condus echipa editoriala a revistei. Cred ca acest fapt explica cel mai bine revenirea in cadrul acestei echipe", justifica el. Practic, directorul editorial va coordona, impreuna cu Iulian Bortos, redactor-sef, proiectele editoriale ale revistei si va semna un editorial in fiecare editie. "Contribui cu idei, cu pareri despre ce subiecte ar putea fi tratate, in ce fel ar trebui abordate, dar, la urma urmei, decizia este a redactorului-sef", a declarat Ionut Popescu. "In ceea ce priveste echipa, voi discuta cu fiecare redactor in parte, voi participa la sedinte si voi incerca sa aduc o valoare adaugata", a continuat el.

"Venirea lui Ionut Popescu este un plus de valoare adusa redactiei Capital. Experienta lui, atat in presa, cat si in domeniul administrativ si politic, ne va ajuta sa gasim cele mai bune strategii menite sa consolideze pozitia revistei pe piata publicatiilor economice", spune Iulian Bortos, redactor-sef Capital. Proiectele echipei de conducere vizeaza o "improspatare" a saptamanalului.

Potrivit lui Ionut Popescu, Capital "este bine stabilit pe piata, dar putem face un "refresh". Trebuie putina cosmetizare si o abordare mai umanizata a subiectului, chiar daca economia este un domeniu arid." Plus ca, este de parere fostul ministru al Finantelor, fata de acum sase ani, piata este cu totul alta, mult mai concurentiala. "Trebuie sa tii seama de ce face concurenta si sa fii mereu cu un pas inainte. Este o lupta chiar si cu cotidienele".

Popescu isi propune sa lucreze si la motivatia echipei redactionale. "Conteaza foarte mult felul in care ii poti motiva pe oameni si determinarea de a aborda un anumit subiect. Dupa parerea mea, jurnalistul nu este un simplu functionar, nu vine dimineata la birou, sta la program, da cateva telefoane si pleaca acasa. Incerc sa insuflu mai multa pasiune, pentru ca la randul meu sunt pasionat de jurnalism", isi propune Popescu.

Reintoarcerea in presa, de data aceasta dintr-o zona politica, nu este un impediment in planurile lui Popescu, ci, dimpotriva, un avantaj. "Intre presa si politica trebuie sa faci putina echilibristica, dar cred ca daca esti corect, poti sa reusesti fara sa-ti arati simpatiile si antipatiile. tine de deontologie, indiferent daca esti sau nu membru al unui partid". Cele cateva luni de la sefia Ministerului Finantelor pot aduce un plus revistei Capital. "Experienta de la minister este de ajutor pentru a-i intelege si pe demnitari, si masurile pe care le iau la un moment dat. Pentru un jurnalist, este un mare avantaj sa fie si de cealalta parte a baricadei si sa inteleaga sistemul din interior."

Noul director editorial tine sa precizeze ca va exista o delimitare foarte clara intre activitatea de la Senat si cea publicistica. "Am demonstrat ca imi pastrez principiile si sunt consecvent cu ele. Nu am ezitat sa-mi spun parerea in guvern, chiar daca erau contrare premierului Tariceanu si cu atat mai mult nu o sa ma opreasca ceva acum."

Ionut Popescu a debutat in presa in anul 1990, cand a inceput colaborarea cu Libertatea. Dupa ce a lucrat pentru Sportul Romanesc, Meridian si a avut numeroase colaborari cu canale media precum BBC, Televiziunea Romana, Banii Nostri, in 1992 s-a alaturat echipei Capital, devenind redactor-sef in 1996. In foto se afla alaturi de doi dintre membrii primei echipe a Capital, Andreea Rosca si Viorica Ana Chisu, la aniversarea a zece ani de la lansarea publicatiei


Despre autor:

Capital

Sursa: Capital


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.