Compania Oracle a anuntat la inceputul acestei saptamani ca va achizitiona firma rivala Siebel Systems - mentionata de mai mult timp drept posibila tinta de preluare - contra unei sume de 10,66 de dolari per actiune, in numerar, a anuntat BBC. Pretul stabilit pe actiune este cu 16,8% mai mare decat pretul de inchidere de la sfarsitul saptamanii trecute al titlurilor Siebel, de 9,13 dolari per unitate. Suma totala pe care urmeaza s-o achite Oracle este de 5,85 miliarde de dolari, sau la 3,61 de miliarde de dolari, dupa scaderea sumei de 2,24 de miliarde de dolari in numerar ce apartine companiei Siebel.

In urma acestei tranzactii, Oracle devine cel mai mare producator de programe informatice destinate relatiilor firmelor cu clientii (customer relationship management), precizeaza un comunicat al companiei. BBC reaminteste ca Oracle a cumparat, la sfarsitul anului trecut un alt potential rival, Peoplesoft, contra 10 miliarde de dolari. Achizitionarea companiei Siebel a avut drept scop si atingerea obiectivului pe termen lung al companiei Oracle de majorare a profitului anual cu 20 la suta. Un prim efect al tranzactiei a si fost semnalat ieri de BBC, respectiv cresterea valorii actiunii Oracle cu 21 de centi.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.