Tranzactiile realizate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) saptamana trecuta au totalizat 105,6 milioane de lei, in crestere cu 14,33% fata de precedentele cinci sedinte. O pondere de peste 70% din rulajul total au detinut-o operatiunile cu actiuni din sectorul financiar bancar pe fondul transferurilor ridicate cu actiunile societatilor de investitii financiare (SIF).

Astfel, indicele BET-FI a inregistrat o crestere de aproape 4% iar unele dintre SIF-uri "sunt foarte aproape de maximele inregistrate in primele zile in care aceste actiuni s-au tranzactionat cu pragul de detinere de 1%", releva o analiza realizata de Intercapital Invest. (tabelul de mai jos).

Pe fondul unei evolutii pozitive pentru majoritatea titlurilor tranzactionate Ð 29 de cresteri, 19 scaderi si 14 stagnari Ð indicii BET si BET-C au castigat teren, insa nu l-au depasit pe BET-FI.

Investitorii care au mizat pe actiunile societatii Mopan (MPN) au avut motive de satisfactie intrucat saptamana trecuta titlurile au crescut cu 21,74%.

O evolutie buna au avut si actiunile Azomures (AZO), care au castigat 14,63%. Actionarii Azomures au beneficiat in ultimele doua saptamani de o crestere de peste 30%.

In acelasi interval actiunile care au inregistrat cele mai mari scaderi au fost Aerostar (ARS), cu un minus de 8,35%, urmate de cele ale Alro Slatina (ALR) Ð 6,9%, Eforie (EFO) Ð 6,45%, Rafinaria Astra Romana Ploiesti (ASP) Ð 5,22%, si cele ale Policolor (PCL) Ð 5,11%.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.