Ministrul delegat pentru lucrari publice si amenajarea teritoriului, Laszlo Borbely, ne-a declarat ca lucrarile la cartierul de lux Henry Coanda din Capitala vor fi reluate in scurt timp, intrucat problemele juridice privind terenurile pe care vor fi amplasate constructiile vor fi rezolvate. "Persoana care a obtinut in instanta dreptul de proprietate asupra unui teren cu o suprafata de 2,5 hectare, situat pe amplasamentul proiectului, va primit un alt teren la schimb. Exista o hartie de la primarie in aceasta problema. De asemenea, situatia juridica pentru celelalte terenuri va fi clarificata", ne-a spus ministrul Laszlo Borbely.

Autorizatie pentru o parte din Henri Coanda

Reprezentantii Primariei sectorului 1, pe raza caruia se afla o parte din terenurile unde va fi construit celebrul cartier de lux spun ca se pot elibera autorizatii de constructii pe partea care nu este afectata de revendicari. "In cazul in care nu mai exista nici un fel de blocaj, vom elibera autorizatia de constructie. Primaria Capitalei este abilitata sa retrocedeze terenuri la schimb", ne-a declarat primarul sectorului 1, Andrei Chiliman.

Potrivit acestuia, in cazul in care se acorda autorizatie de constructie in avans, ar fi fost obligat sa dea bani din buzunar. "Primaria sectorului 1 nu a eliberat aviz de constructie pentru cei care au vrut sa isi construiasca vile in acea zona. Daca Agentia Nationala penru Locuinte (ANL) vine cu toate avizele, vom elibera autorizatia de constructie cat mai repede posibil", ne-a precizat Chiliman.

Exista loturi libere in Henri Coanda

Directorul general al ANL, Gheorghe Popescu, ne-a informat ca au fost trimise ultimele doua documente catre Primaria setorului 1 in vederea obtinerii autorizatiei de constructie a cartierului de locuinte Henri Coanda. "Conform legii, in maximum 30 de zile vom obtine avizul de constructie pentru cartierul Henri Coanda, de la Primaria sectorului 1. Problemele privind revendicarile de terenuri au fost rezolvate", ne-a mai declarat Popescu.

Potrivit directorului ANL, inca mai exista loturi libere in cartierul Henri Coanda. "Acele 16 sau 17 persoane care beneficiaza de loturi pe terenul cu o suprafata de 2,5 hectare ce a fost obtinut in instanta de catre o persoana, vor avea la dispozitie loturi libere la 50 de metri. Ei vor putea accepta si alte loturi in cazul in care vor mai exista probleme cu revendicarea. Constructia caselor va dura doi ani de la data inceperii lucrarilor", ne-a asigurat seful ANL.

El a afirmat ca o parte din cei inscrisi pentru o locuinta prin ANL in cartierul de lux Henri Coanda au renuntat intre timp, din diferite motive. "Diferite necazuri, precum destramarea familiei sau mutarea unuia dintre membrii familiei au dus decizia renuntarii la contractele cu Agentia. Noi am restituit toti banii celor care au renuntat", ne-a confirmat Gheorghe Popescu.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.