Compania Flamingo International a anuntat ca va infiinta propria firma de finantare, Premium Finance. Se urmareste astfel o crestere consistenta a vinzarilor pe segmentul de retail.

Conform presedintelui Flamingo, Dragos Simion, Premium Finance va functiona de la inceputul lunii octombrie si va oferi solutii de finantare atit pentru zona de retail, cit si pentru corporate. Conform oficialilor, vor exista si parteneriate cu bancile pentru acordarea finantarilor. Nivelul dobinzilor nu a fost inca facut public. Se considera ca aceasta initiativa va da roade, in conditiile in care se va dezvolta un nou lant de retail al companiei, Future Shop.

Vinzari mai mari

Oficialii Flamingo asteapta o crestere consistenta a vinzarilor odata cu inceperea activitatii noii companii. "In medie, Flamingo Computers inregistreaza 35-40% vinzari anuale prin credit de consum, iar prin functionarea Premium Finance urmarim sa crestem aceasta pondere cu 20-25%", a afirmat directorul general al Premium Finance, Bogdan Popa. Flamingo detine in Romania o retea de 80 de magazine, precum si filiale in 41 de orase.

Firma a atacat pietele externe

Anul trecut, conform datelor furnizate de IDC, Flamingo a fost lider pe piata IT din Romania. Numarul calculatoarelor asamblate a ajuns la 60.000 de unitati, ceea ce inseamna o cota de piata de 25% din totalul sistemelor asamblate in Romania. Incepind din anul 1999, Flamingo si-a deschis subsidiare in Bulgaria, Croatia, Olanda, Ungaria, Macedonia, Moldova, Serbia si Muntenegru. Firma a obtinut 12,5 milioane de euro din vinzarea la bursa a 19,55 milioane de actiuni si si conducerea companiei a anuntat ca fondurile vor fi investite pentru extinderea acesteia.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.