Banca Comerciala Romana (BCR) a castigat, pentru a patra oara, titlul de "Banca Anului" in Romania, acordat de revista britanica The Banker. In competitie s-au inscris 510 institutii de credit, numar record pentru clasamentul organizat de revista britanica de la infiintarea premiilor, in anul 2000. The Banker si-a motivat decizia de a premia BCR pe baza rezultatelor financiare obtinute de banca, respectiv cresterea cu 30% a activelor si majorarea semnificativa a profitului net in 2004. Revista britanica evidentiaza ca banca a avut capacitatea de a-si reduce raportul cost/venituri pana la 53,7%.

PERFORMANTE

"Rezultatele noastre depasesc tintele stabilite de actionari pentru cei mai importanti indicatori financiari. Am inregistrat o crestere spectaculoasa in ceea ce priveste profitul net consolidat pana la 161 de milioane de euro si am dublat dividendele per actiune", a declarat presedintele executiv al BCR, Nicolae Danila (foto).

BCR a urcat 40 de pozitii, pana pe locul 332, in clasamentul mondial al bancilor comerciale, alcatuit de revista The Banker, in functie de capitalul de rangul 1 inregistrat la 31 decembrie 2004. Capitalul de rangul 1 cuprinde capitalul propriu si rezerve si defineste puterea unei banci de a acoperi pierderi actuale sau potentiale. Banca are un portofoliu de cinci milioane de clienti, cu un milion mai mult fata de finele anului 2003.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.