Pe piata rezidentiala vor mai intra inca 3.000 de noi locuinte, construite prin credit ipotecar, ne-a declarat Gheorghe Popescu, directorul general al Agentiei Nationale pentru Locuinte (ANL).

Lucrarile de constructie vor demara in vara anului viitor, in mai multe orase din tara, printre care Bucuresti, Cluj, Timisoara, Constanta, Targu Mures si Campina. Deocamdata, ANL a inceput pregatirea amplasamentelor intrun numar de 22 de locatii in care urmeaza sa fie ridicate locuintele, prin realizarea unor studii de fezabilitate.

Daca autoritatile locale din aceste orase, cu care oficialii ANL poarta discutii, vor comunica un raspuns favorabil in privinta pastrarii amplasamentelor, la primavara vor fi incheiate primele contracte cu beneficiarii. In Bucuresti sunt in curs de executie doua cartiere rezidentiale construite prin credit ipotecar.

Lucrarile la cartierul Parcului, care cuprinde 124 de case, se vor incheia in luna mai a anului urmator. In schimb, finalizarea celui deal doilea proiect rezidential construit prin credit ipotecar cartierul Henri Coanda este inca sub semnul intrebarii, din cauza neclaritatilor privind regimul juridic al unor terenuri.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.