Cel putin aceasta este parerea ministrului de stat George Copos, care sustine ca acest lucru se poate face doar printr-o strategie de dezvoltare a turismului, realizata in concordanta cu normele Uniunii Europene si finalizata pana la sfarsitul acestui an.

La intalnirea cu reprezentantii patronatelor din turism si ai Autoritatii Nationale pentru Turism (ANT), Copos le-a cerut agentilor economici sa faca eforturi, alaturi de guvernanti, pentru a deveni europeni in 2007, reprezentantul Guvernului precizand ca acest lucru nu este posibil, daca nu sunt achitate obligatiile catre bugetul de stat.

Copos a precizat ca, din pacate, s-a dovedit ca exista multa economie necontabilizata in turism.

Presedintele ANT, Marius Crivtonencu, le-a precizat hotelierilor ca trebuie sa ridice gradul de calitate a serviciilor prestate, scotand in evidenta ca, in acest sezon estival, hotelurile renovate au fost cele mai cautate, gradul lor de ocupare fiind de cel putin 80 la suta.

Crivtonencu a mai spus ca in aceasta vara au fost retrase certificatele de clasificare a 13 unitati de cazare de pe litoral, iar 18 au fost declasificate, din cauza ca nu corespundeau standardelor impuse.

Conform secretarului general al Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc, Dragos Raducan, se estimeaza ca numarul turistilor aflati pe litoral in acest sezon estival a scazut cu pana la 15 la suta, comparativ cu anul anterior.

Totodata, veniturile incasate din activitatea de turism reprezinta doar aproape doi la suta din produsul intern brut, in timp ce la bulgari procentul respectiv a ajuns sa depaseasca 10 la suta.


Despre autor:

Banii Nostri

Sursa: Banii Nostri


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.