Masinile americane sint recunoscute pentru marimea si confortul pe care il ofera. Cu toate astea, in Romania, ca si in Europa, nu se vind. Motivul? La noi, automobilistii le stiu mai mult din filme.

In primele sapte luni ale acestui an exista marci care au reusit "performanta" sa fie cumparate si in trei exemplare, si nu din cauza pretului sau a calitatii masinilor. Pe primul loc in topul celor mai nevindute masini se situeaza Lincoln. Cine il comercializeaza nu se stie, cert este ca figureaza in statisticile Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile cu trei unitati vindute in acest an. Un Lincoln Aviator costa 49.870 de euro. De acesti bani, automobilul este dotat cu un motor cu o capacitate de 4,6 litri DOHC, V8 cu 32 de valve si 306 cai-putere. Cuplul maxim ofera la 4.200 de rotatii pe minut o forta de 407 Nm. Printre dotarile standard ale masini se numara: scaune reglabile electric in opt directii, geamuri, fata si parbriz, cu protectie impotriva radiatiilor si multe altele.

Locul doi - Cadillac

Pe locul doi in topul masinilor nevindute se situeaza Cadillac, din care dealerul, Kia Rom Auto, a comercializat 10 unitati. Pretul unui Cadillac incepe de la 41.000 de dolari, cu modelul CTS, si poate ajunge la 84.000 de dolari, cu varianta de top XLR. Cea mai puternica motorizare se gaseste pe Cadillac Escalade. Propulsorul are 6.000 de centimetri cubi, soferul avind la dispozitie nu mai putin de 345 de cai-putere. Forta maxima dezvoltata la 4.000 de rotatii pe minut este de 515 Nm.

In schimb, cel mai rapid model din gama este XLR, timpul necesar atingerii vitezei de 100 de kilometri fiind de 5,8 secunde. Din dotarile care utileaza Cadillac, una dintre cele mai importante este Magnetic Ride Control, sistem de suspensie controlata electronic. Acesta intra practic in functiune in timp real, in functie de drumul pe care ruleaza masina, arata dealerul. Aceasta dotare este disponibila doar la modele: SRX si XLR. O alta caracteristica standard care a inceput sa devina uzuala si la alte marci este StabilityTrak, controlul stabilitatii. Acesta actioneaza independent asupra sistemului de frinare a fiecarei roti, mentinind autovehiculul pe traiectorie.

17 Infiniti intr-o luna

Un alt exemplu de marca necunoscuta de automobilistii romani este Infiniti, tot de productie americana, comercializat de compania Dom Automobile. Din acest model, pina acum, s-au vindut doar 17 modele, si acestea toate in luna iulie. Infiniti este disponibila atit sedan, cit si SUV. Toate modelele sint puternice, aici intrind Infiniti FX 35, FX 45, M 35 AWD si QX 56, sedan fiind doar M 35, restul reprezentind jeep-uri. Toate modelele au in jur de 300 de cai-putere. Cel mai puternic motor se gaseste pe modelul QX 56. Are 3.500 de centimetri cubi, V8 si 32 de valve, 315 cai-putere, cuplul maxim masoara 586 de Nm si este atins atunci cind rotatiile motorului sint de 3.600 pe minut. Pretul pentru Infiniti incepe de la 40.900 de euro.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.