Ultima modificare de tarife pentru mandate postale operata de Posta Romana face ca un roman sa plateasca un comision mai mare pentru acest serviciu decat un ceh, sustin reprezentantii Asociatiei Romane de Marketing Direct (ARMAD).

"Daca pentru sume mici, comisioanele sunt similare, pentru sume mai mari, Posta Romana este mult mai scumpa. De exemplu, pentru sume pana la 10.000 de coroane transmise, valoarea taxelor postale este de 30 de coroane, adica aproximativ 1 euro. La noi, transferul a 10.000 coroane costa 4,22 euro", ne-a declarat Mihai Petroff, reprezentant ARMAD. Argumentand ca simplifica procedura de calculare a comisioanelor, posta a majorat tarifele pentru mandatele postale, in special pentru cele cu valori mici. "In plus, aceste tarife nu au mai fost modificate din 2003, iar costurile pentru utilitati si personal au crescut ", se arata intr-o informare de presa a postei. Referitor la acuzatia de abuz de pozitie dominanta pe piata, reprezentantii postei arata ca pentru serviciul de mandat postal institutia mai are concurenti.

Exista, spun acestia, 27 de alti furnizori, inregistrati in baza de date a Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii (ANRC), care ofera servicii de "ramburs". Acesta este "un serviciu similar celui de mandat postal, numai ca nu poarta aceasta denumire", ne-au declarat reprezentantii postei. De cealalta parte, ceilalti furnizori de servicii postale spun ca acest serviciu nu exista efectiv in piata. "Multi operatori trec activitatea de serviciu "ramburs" la obiectul activitatii pentru a fi acoperiti in eventualitatea ca vor oferi vreodata aceste servicii. Dar in prezent, din cate stiu, nimeni nu ofera aceste servicii", afirma Marian Seitan, presedintele ARMAD.

Tarifele in vigoare pentru mandate postale:

- tarife mandat postal: 3 LEI plus 1 la suta din valoarea transmisa
- tarife e-mandat: 6 LEI plus 1 la suta din valoarea transmisa;
- tarife mandat on-line: 13 LEI plus 1 la suta din valoarea transmisa.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.