Consortiul Simcor Oradea-Celco Constanta, interesat sa preia firma Soceram Bucuresti si respins de AVAS, a actionat institutia in instanta * Cele doua firme arata ca AVAS a privatizat Soceram la un pret mult inferior valorii de piata * Mai mult, acestea considera ca oferta lor a fost respinsa nejustificat avand in vedere ca nu au datorii la stat * Presedintele AVAS afirma, insa, ca "povestile cu lipsa datoriilor sunt vorbe de targ"

Consortiul Simcor Oradea-Celco Constanta, interesat sa preia firma Soceram Bucuresti si respins de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), a actionat institutia in instanta si acuza AVAS ca a favorizat un alt competitor, sustinut de "persoane foarte sus puse din Guvern", transmite Mediafax. Cele doua firme membre ale consortiului arata, intr-un comunicat de presa, ca AVAS a privatizat Soceram la un pret de 2,6 milioane de euro, mult inferior valorii de piata a producatorului de materiale de constructii, estimata la peste 5 milioane de euro.

Totodata, AVAS ar fi favorizat un alt ofertant, consortiul format din firmele Metaleuroest Campina si Elsid Titu impreuna cu persoana fizica Nicolae Burghiu, si ar fi respins nejustificat oferta Simcor-Celco. "AVAS s-a legat de formalitati care nu exista - ne-a respins pentru ca am fi avut patru puncte de lucru cu datorii la stat, insa este vorba de puncte de lucru pe care nu le mai avem, si pentru ca am avea datorii la stat. Nu avem. Le-am comunicat aceste lucruri, insa nu au tinut cont de ele", a declarat, ieri, pentru Mediafax, Mihail Voiculescu, presedintele Consiliului de Administratie al Simcor Grup.

El a precizat ca Simcor-Celco a actionat in instanta decizia AVAS de a respinge oferta consortiului. Potrivit Simcor-Celco, oferta consortiului pentru preluarea Soceram s-a ridicat la 6 milioane de euro. Voiculescu sustine ca AVAS nu a instiintat oficial nici una dintre cele doua firme membre ale consortiului de incheierea contractului de privatizare a Soceram. "Aceasta informatie ne-a parvenit, neoficial, de la cineva din AVAS, si din presa", a spus presedintele Simcor. Mai mult, Voiculescu sustine ca firma Metaleuroest este sustinuta "de persoane foarte sus puse in Guvern". "In spatele actionarilor acestei firme se afla persoane foarte sus puse din Guvern. Nu va pot da, insa, si numele lor", a spus Voiculescu.

In replica la acuzatiile privind respingerea nejustificata a ofertei Simcor-Celco, presedintele AVAS, Mircea Ursache, sustine ca AVAS nu poate negocia, potrivit legislatiei, cu firme care au datorii la stat. "Povestile cu lipsa datoriilor sunt vorbe de targ. Daca in certificatul fiscal - eliberat de directia fiscala regionala a Autoritatii Nationale de Administrare Fiscala, deci nu de AVAS si nici de firmele din consortiu - sunt trecuti cu datorii, nu am ce discuta cu ei. Le spun automat "la revedere"" a declarat Ursache pentru Mediafax .


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.