Pentru a fi in pas cu normele Uniunii Europene, Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a emis un ordin prin care obliga fermierii romani sa asigure bunastarea animalelor. Potrivit prevederilor, animalele nu trebuie tinute in permanenta in intuneric, dar nici la lumina artificiala continua. Atunci cand un animal este legat, crescatorul va trebui sa-i asigure spatiu suficient pentru necesitatile fiziologice. Animalele care nu sunt tinute in adaposturi trebuie sa li se asigure protectia impotriva intemperiilor. Crescatorii vor mai fi nevoiti sa aiba in dotare sisteme de ventilatie pentru animale.

In cazul defectarii acestora, trebuie sa existe un sistem de ventilatie de rezerva. De asemenea, trebuie sa fie asigurat un sistem de alarma care sa avertizeze in cazul defectarii sistemului de ventilatie. Adaposturile si accesoriile pentru legarea animalelor trebuie construite in asa fel incat sa nu aiba margini ascutite sau proeminente. Crescatorii vor fi nevoiti sa fie atenti si la modul in care hranesc animalele deoarece nu trebuie sa le produca suferinte sau vatamari in timpul administrarii hranei. Proprietarii vor mai trebui sa tina o evidenta a tuturor tratamentelor medicale, precum si a numarului de animale moarte. Evidentele trebuie pastrate minimum trei ani.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.